Íjteszt – Jancsó Hun 2.rész

Jancsó szaruhatású 28" 66#
Jancsó szaruhatású 28" 75#

Jancsó szaruhatású hun "sólyom"

Ígéretemhez tartva magam folytatom a Jancsó Hun íjak tesztjét, és ma a beharangozott új, szaruhatású hunt mutatom be nektek. Íme képeken. Totál hihetően néz ki, mintha eredeti szaru és ín lenne, tökéletes szemfényvesztés és mellette gyönyörű, vagyis nekem nagyon tetszik 😀

 

 

 

 

 

 

 

 

2 db ot próbálhattam ki, egy 28" 66# os szépséget és egy 28" 75# erőgépet 😀 nagyon jól működik mind a kettő. Laminált az íj, bár a sok réteg miatt van súlya rendesen. Szerintem gyorsaságra semmiben nem marad ez sima laminált társaitól. Nem rúg , nem remeg, olyan feszesek, hogy tab nélkül majd levágta az ujjaimat, ezért gyorsan felkaptam és zsebre is vágtam Gyuszi egyik tabját.


  

 

 

 

 

 

 

 

A képen a 66# körüli szépséget próbálgatom. Nagyon kis aranyos volt, szépen erősödött ahogy húztam, fal nuku, a képen pont nem látszik de szépen kihúztam  30" ra egy pillanatra megtartottam és lövés. Csodálatos volt, az első pár lövés után ráéreztem hogy mit hova kell tartani, mert jóval fölé és ballra lőttem , mint számítottam. Utána pedig szépen a helyére. Tökéletes darab, a felajzásra vigyázni kell, mint múltkor is említettem a durva C forma miatt, illetve nem oldásbarát, de mondjuk a 70# feletti erő 30" on segíti hogy szépen kiszakadjon az ujjamról az ideg... az ujjammal együtt 😀 Akinek szüksége van egy jó laminált íjra, távcéllövésre, és szeretne tradicionálisabb maradni a lehetőség már adott!


 

 

 

 

 

 

 

 

Csak hogy ne mindig én pózoljak, bár a szebb én vagyok, itt Gyulát fotóztam ahogy lő a 75# szaruhatású stoyval. Nem kellett sokat várni hogy a vessző a táblába érjen, a 30" feletti már 80# tudja a dolgát. Kihúzni abból a kemény táblából viszont egyiket sem volt egyszerű, komolyan abban fáradtam el mint az íjakkal való birkózásban. Az én kezemben a 75# is elképesztően jól dolgozott, erős, gyors és nem volt fal, szerintem fal nélkül húzhattam volna amíg el nem törik...csak az ajzás a kritikus itt is, de haladó íjász kezében 100% felett tud dolgozni.

Egyszerűen imádom ezeket a rovatokat csinálni, szóval folytatom tovább, ha tetszik ha nem. Nem fogok oldalakat írni, csak pár sorban összefoglalom amit én érzek. A másik gondolatom, hogy csinálok egy "így készül" rovatot is, ahol részt fogok venni az íjkészítés fázisaiban, természetesen mindent fotózok és videózok, szóval folyt.köv. minden téren!

Remélem tetszett és olvassátok, kövessetek minket meeert

"Mert ha íjászat akkor Csodaszarvas-Íjászbarlang"

Üdv mindenkinek, további szép napot!

Cselőtei Tamás

Ui.: Nos amit ígértem amihez mese is tartozik. Amikor kipróbáltam az egyik 50#körüli szaruhatású magyart az egyik nock megadta magát eltört...rántott az íj akkorát a karomon hogy kireccsentette a könyököm és pont fotóra is kaptuk szóval íme 😀 nem szép a mosolyom a végén! Üdv 

  

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is! Köszönjük