Íjteszt, Jancsó Hun

 Íj teszt, Jancsó Hun  1.rész

Ahogy ígértem, érkezik a következő íj teszt. Most a Jancsó hunokat vettem górcső alá. Személyesen mentem le jó barátomhoz, Jancsó Gyulához, hogy lássam is hogy hol is készülnek a csodái. Megmondom őszintén elképesztő volt. Belépni egy műhelybe mindig elfog egy jó érzés, Gyula természetesen csiszolt, ügyködött de rögtön melegséggel és kedvességgel köszöntött, bár az igazat megvallva retek hideg volt nála. Nem vagyok hozzászokva az igaz de mindig 5 fok alatt dolgozni, hát le a kalapom. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visszatérve eredeti témámhoz, rögtön bele is csaptunk a lecsóba. Gyuszi készült erre a napra, előhozott a csodái közül 7 et is, kicsit megrökönyödtem, hosszabb lesz mint terveztem de oda se neki. Nagyon jól éreztem magam és mindegyik íj más más téren fogott meg. 28 " on 40# és 78 # között próbálkoztunk. Nem csináltunk mindegyikről képet, de ami van mutatom! Egyesével mindegyikről túl sok lenne írni, de kiválasztottam 2-2 kedvencemet a 2 részhez és arról írok nektek pár sorban.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az első amiről írok az egy 28" on 40# körüli Jancsó Laminált Sólyom, hun tehát aszimmetrikus. Egy csoda az íj, nagyon könnyen húzható, nekem olyan 29,5 "-30" a fix húzásom, semmit falat nem érzel vele, fokozatosan erősödik. Utána játszottam és kihúztam a 32" colra de még mindig semmi fal, és még ment volna tovább, első jó pont, done! Olyan gyors hogy elképesztő( 2. jó pont), imádtam, ebben a darabban nem tapasztaltam se rúgást se remegést ( 3. jó pont). Megfelelő vesszővel mind céllövésre, kis könnyített vesszőkkel távlövésre is tökéletes. Nem egy kezdő íj, megtorolja az oldáshibákat, de mivel az ajzásra is oda kell figyelni, így nem is ajánlanám kezdőknek. Mindent összevetve 5 ös Gyuszikám, leülhetsz!   

  

 

 

 

 

 

 

 

 A második szépséget amiről írok tegnap próbáltam a boltban, ( fenntebb látható képek) mert tegnap előtt még ragadt :D. 28" 55# ez egy szögbelövő. Nagyon feszes, elképesztő gyors, de az oldáshibákat még mindig nem szereti, oda se neki. Minden téren kárpótol érte. Szerintem a megfelelő vesszővel a távlövés , távcéllövés szerelmeseinek a megfelelő "fegyvere". Tökéletes darab, ajzásra figyelni kell mert olyan C formából kell visszahúzni, hogy az tényleg embert próbáló...jut eszembe a következő írásomban, amit hétfőn fogok kitenni, folytatjuk a Jancsó Hun górcsövezést, de egy teljesen új nem ismert íjat mutathatok be nektek, vigyázat spoiler veszély, a Jancsó Szaruhatósú Sólyom szériábol próbálhattam ki 66#, 75# plusz egy magyart de oda még majd mese is tartozik XD.

Remélem tetszett az írás, csinálom innentől folyamatosan. További jó nézelődést és szép napot mindenkinek!

"Mert ha íjászat akkor Csodaszarvas- Íjászbarlang!"

Érdeklődjetek a 0612790295-ös telefonszámon, illetve az info@ijaszat.eu címen. 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is! Köszönjük